JUHL Legal & IP dækker over et bredt spektre af erhvervsjuridiske felter. Har din virksomhed brug for rådgivning eller sparring inden for f.eks. markedsføringsreglerne, immaterialret, persondataret (GDPR), kontraktsret, køberet, erhvervslejeret, eller er der behov for bistand til et særligt projekt eller i forbindelse med forretningsudvikling, kontakt da gerne JUHL Legal & IP og hør nærmere om min ekspertise og bistand.
JUHL Legal & IP tilbyder at være jeres in-house legal counsel i det omfang I har behov herfor.
Med en fast in-house legal counsel, som har sat sig ind i jeres virksomheds forretningsområde, udfordringer og strategi, og som kender kernefunktionerne i jeres virksomhed, bliver det nemt og trygt at søge juridisk bistand rettidigt. Det er der ofte god økonomi i. Det sparer virksomheden for, at dygtige kompetencer bruger deres tid på opgaver, der hurtigere og bedre løses af en jurist.
IP-strategisk rådgivning og foredrag
Ejer din virksomhed stærke IP-rettigheder (varemærker, designs og ophavsret), ligger der ofte et stort uudnyttet, økonomisk potentiale heri. - Det fordrer dog, at man tager aktivt stilling til beskyttelse, registrering og håndhævelse af disse rettigheder. Kontakt JUHL Legal & IP for en uforpligtende drøftelse af jeres IP-rettigheder, jeres mål og ønsker for virksomhedens udvikling og lad os tale om, hvorledes JUHL Legal & IP kan bidrage til jeres virksomheds kollektive arbejde med beskyttelse og kommercialisering af jeres IP-rettigheder.
JUHL Legal & IP kan bistå med forhandling, stipulering og fortolkning af kontrakter, herunder sponsor-, franchise-, licens-, erhvervsleje-, indkøbs-, eller købekontrakter. Vi indleder med at drøfte jeres virksomheds vigtigste pain points, mål og generelle strategiske emner. Heri ligger også en kortlægning af jeres ESG-/CSR-mål, code of conduct, IP-strategi mv.
Skulle der være opstået en konflikt i et forretningsforhold, bistås også ved konfliktløsing og -forhandling. Det kan ofte være en fordel at bede en konfliktløsende (=ikke konfliktoptrappende) rådgiver overtage konflikhåndteringen, da samarbejdsrelationen dermed skånes og med større sandsynlighed kan opretholdes.
Mange større virksomheder har egen in-house legal funktion, med egne jurister/advokater. Virksomheder uden behov for en fuldtids in-house legal, vil opnå markante fordele ved tilsvarende at have en jurist tilknyttet, som kan håndtere dag-til-dag emner og besvare spørgsmål fra organisationen. Behovet kan variere fra 1-2 dage om ugen til nogle timer i ny og næ. Det væsentlige for virksomheden er dog, at emner af juridisk karakter håndteres hurtigt, korrekt og med fokus på virksomhedens behov og strategi. Af disse grunde er der en væsentlig fordel i, at lave en fast aftale med en ekstern "in-house legal counsel", som kender virksomheden indgående og som kernefunktioner i virksomheden kan benytte som en go-to ressource, når emner af juridiske karakter skal undersøges, drøftes eller løses. Tilsvarende kan det skabe stor værdi, når virksomheden rettidigt involverer den tilknyttede jurist i f.eks. kontraktforhandlinger og -udarbejdelse, når nye forretingsområder skal udtænkes, projekter skal formes, eller når samarbejder med tredjeparter skal struktureres og nedfældes i et kontraktgrundlag. Her vil nytteværdien af en jurist, der kender virksomheden godt, være markant. Det vil påvirke både processen og resultatet positivt.
Annette Juhl har bl.a. erfaring som General Legal Counsel fra Tivoli A/S (børsnoteret aktieselskab), med eneansvaret for virksomhedens juridiske afdeling og erhvervsjuridiske forhold, herunder markedsføringsret, franchise-, sponsor- og licenskontrakter, indkøbsaftaler, erhvervslejekontrakter, immaterielle rettigheder og IP-strategi, persondataret (GDPR), forbrugerret, underholdningskontrakter og meget mere. Annette Juhl kan således tilbyde en særdeles erfaren og velrenommeret in-house legal counsel, som med en stærk kommerciel forståelse har erfaring med at skabe værdi gennem et veltilrettelagt og -afbalanceret samarbejde med virksomhedens øvrige ledelse og forretningsområder. Det er vanskeligt at forestille sig en stærkere fast juridisk samarbejdspartner for en virksomhed.
Bruger jeres virksomhed jeres immaterielle rettigheder rigtigt? Har I overblik over hvilke rettigheder, I råder over, er de behørigt beskyttet, har I overblik over andre virksomheders anvendelse af jeres rettigheder, og er det sikkert, at I kapitaliserer på alle de rettigheder, I råder over? Eller overser I en mulighed for at høste lavt hængende frugter? Med den rette IP-strategi sikrer virksomheden den optimale udnyttelse og en ensartet håndtering af sine IP-rettigheder blandt alle funktioner i virksomheden. Samtidig sikres det, at nytilkomne IP-rettigheder løbende vurderes, håndteres og ikke mindst kommercialiseres. Sidstnævnte har markant økonomisk potentiale og bør ikke overses. De færreste virksomheder kan tillade sig at ignorere det økonomiske potentiale og den værdi, som virksomhedens IP repræsenterer - der er kort fortalt penge i emnet.
Erfaringen viser desværre, at mange virksomheder med en historisk flot vækst og succes, ikke rettidigt håndterer den værdi som succes lægger til virksomhedens varemærke/logo og goodwill. Først når konkurrenterne er begyndt at efterligne eller "snylte" på disse rettigheder, sættes der fokus på emnet. Det giver et svagt afsæt for juridisk håndhævelse af en rettighedsportefølje. Erfaringen viser også, at virksomheder, som råder over stærke IP-rettigheder (varemærker, designs eller ophavsrettigheder), ofte ikke beskæftiger sig tilstrækkeligt med de sideeffekter og tilknyttede økonomiske gevinster, som ligger additivt til det primære formål med rettighederne (at brande og markedsføre et produkt/tjenesteydelse). Disse emner, og meget mere, håndteres i en IP-strategi.
Foredrag/oplæg om IP-strategisk arbejde - hvad betyder det for vores virksomhed?
En IP-strategi skal - som alle andre strategier - forankres i virksomhedens øverste ledelseslag, dvs. hos bestyrelsen eller i direktionen/topledelsen. Det er derfor en fordel, at vi starter arbejdet med at bringe emnet på dagsorden i rette forum. Dette gøres bedst med en præsentation af pointerne, fordelene, faldgruberne og fortjenesterne ved at have en IP-strategi. Her tilbyder JUHL Legal & IP sin bistand:
Annette Juhl (JUHL Legal & IP), har bl.a. udarbejdet IP-strategien for et af Danmarks stærkeste brands og tager gerne ud til bestyrelsesmøder, direktionsmøder eller jeres ledergruppe og præsenterer byggestenene i en IP-strategi og faciliterer herefter arbejdet med at udarbejde den IP-strategi, der passer til jeres virksomheds IP-rettigheder, visioner herfor, generelle ressourcer og virksomhedens strategi i øvrigt. Kontakt JUHL Legal & IP for mere information og for at booke et oplæg, et foredrag eller en workshop, der kan igangsætte processen med at udtænke og udarbejde en IP-strategi i jeres virksomhed.
"Det er næsten utilgiveligt, hvis man ignorerer det potentiale, som ligger i en god IP-strategi. Jeg kan kun anbefale at tage kontakt til Annette Juhl (red. JUHL Legal & IP) og komme igang med arbejdet".
Lars Liebst, fhv. CEO i Tivoli A/S